Heeft de iMOW® robotmaaier een diefstalbeveiliging?

19-11-2021

De iMOW® robotmaaier heeft een diefstalbeveiliging. Na het activeren van de diefstalbeveiliging klinkt er één minuut na het optillen van de robotmaaier een alarmsignaal. Voer de pincode in om dit te voorkomen of om het alarm uit te zetten.
De iMOW® robotmaaier merkt wanneer hij aan de kap of de handgreep wordt opgetild. Let op: in ingedockte toestand is dit niet mogelijk. Als de iMOW® samen met het dockingstation wordt opgetild, klinkt er geen alarmsignaal.

STIHL raadt aan om een van de veiligheidsstanden "Laag", "Middel" of "Hoog" in te stellen. Zo kunnen onbevoegden de robotmaaier niet met andere dockingstations in gebruik nemen, de instellingen wijzigen of de programmering wijzigen.

"Hoofdmenu" > "Instellingen" > "Beveiliging" > "Geen/Laag/Middel/Hoog".

Veiligheidsstand     Commentaar
Geen De robotmaaier is niet beveiligd.
Laag De diefstalbeveiliging is actief: voor het koppelen van robotmaaier en dockingstation en voor het resetten van het apparaat op de fabrieksinstellingen moet eerst een pincode worden ingevoerd.
Middel Net als laag, maar bovendien is de tijdsblokkering actief.
Hoog Net als middel, maar bovendien kunnen de instellingen pas na het invoeren van de pincode worden gewijzigd.

C-modellen hebben ook een GPS-beveiliging. Als de GPS-beveiliging geactiveerd is, wordt de eigenaar van de iMOW® robotmaaier via sms- en pushbericht geïnformeerd indien de iMOW® uit het maaibereik wordt genomen.