Hur konfigurerar jag STIHL connected?

2022-01-19

Steg 1: Registrera dig
För att kunna använda funktionerna i STIHL connected ska du först registrera dig på STIHL connected.

Steg 2: Installera appen
Därefter laddar du ned STIHL connected-appen antingen för iOS eller Android och installerar den. Sedan loggar du in i appen med användaruppgifterna som du fick i föregående steg.

Steg 3: Lägga till enheter i appen
Det smidigaste sättet att lägga till alla enheter i appen* är att skanna streckkoden på enheten eller att ange serienumret manuellt. Du kan även lägga till produkter från andra tillverkare.
*Inställningen kan naturligtvis även ske via STIHL connected-portalen.

Steg 4: Förbered STIHL Smart Connector
Smart Connector:
Ta ut STIHL Smart Connector ur förpackningen och öppna försiktigt batterifacket med medföljande batterifacknyckel. Ta bort säkerhetsbladet under knappcellsbatteriet. Nu kan du se Datamatrix-koden som du i nästa steg använder för att koppla STIHL Smart Connector till önskad produkt i appen.

Smart Connector 2 A:
Med endast ett fåtal steg kan du snabbt och enkelt ta STIHL Smart Connector 2 A i drift. Här följer de viktigaste stegen som en översikt:
Aktivera först knappcellsbatteriet. Sätt på STIHL Smart Connector 2 A och låt enheten vara på.

Steg 5: Koppla ihop den med STIHL Smart Connector
Smart Connector
Nu kan du koppla samman din Smart Connector med en enhet som finns i appen. Gör på följande sätt: Starta processen med motsvarande knapp i appen och skanna sedan Datamatrix-koden du fick fram i steg 4. Sätt sedan tillbaka knappcellsbatteriet i STIHL Smart Connector och stäng batterifacket.

Smart Connector 2 A
Tryck på knappen. Efter parkopplingen kan du använda enheten.

Steg 6: Sätt på STIHL Smart Connector på enheten
Sätt nu på STIHL Smart Connector på den enhet som du kopplat ihop den med i föregående steg. I STIHL connected-appen finns för alla enheter som har fullt stöd en vägledning för var och hur du sätter fast STIHL Smart Connector på bästa sätt. Använd antingen de medföljande skruvarna eller klisterytan på baksidan på STIHL Smart Connector. Generellt gäller följande: STIHL Smart Connector ska placeras högst 10 cm från din enhets motor.

Steg 7: Börja
Nu kan du hantera dina enheter i STIHL connected. STIHL Smart Connector samlar dina enhetsdata och synkroniserar dem med din smarttelefon. Därifrån överförs sedan data och position* till STIHL-molnet.
*Positionsöverföringen är aktiv om GPS:en på din mobila slutenhet är aktiverad.