Moet ik de accu opladen tijdens de opslag?

9/12/2021

Je hoeft de accu tijdens de opslag niet opnieuw te laden als deze regelmatig wordt gebruikt. Zelfs een lege accu kan maandenlang worden bewaard zonder schade op te lopen bij volledige ontlading.

STIHL adviseert om accu's of machines met een ingebouwde accu te bewaren met een laadstatus tussen 40% en 60% (2 groene led's branden) als ze langer dan 1 maand niet worden gebruikt. Dit voorkomt een volledige ontlading tijdens de opslag over een periode van meerdere jaren. Bovendien wordt de natuurlijke veroudering van de lithium-ioncellen geminimaliseerd, wat een positief effect heeft op de levensduur van de accu.