Waarom moet ik de accu bewaren met een laadstatus tussen 40% en 60%?

Laatste update:
9/12/2021

STIHL adviseert om accu's of machines met een ingebouwde accu te bewaren met een laadstatus tussen 40% en 60% (2 groene led's branden) als ze langer dan 1 maand niet worden gebruikt. Dit voorkomt een volledige ontlading tijdens de opslag over een periode van meerdere jaren. Bovendien wordt de natuurlijke veroudering van de lithium-ioncellen geminimaliseerd, wat een positief effect heeft op de levensduur van de accu.