Heeft de iMOW® maairobot een diefstalbeveiliging?

14/12/2020

De iMOW® robotmaaier heeft een diefstalbeveiliging. Na het activeren van de diefstalbeveiliging klinkt er één minuut na het optillen van de robotmaaier een alarmsignaal. Dat kan worden voorkomen of ongedaan worden gemaakt door de pincode in te voeren.
De iMOW® merkt wanneer hij aan de kap of de handgreep wordt opgetild. We wijzen erop dat dit in ingedockte toestand op een vaste ondergrond (dockingstation) niet mogelijk is. Als de iMOW® samen met het dockingstation wordt opgetild, klinkt er geen alarmsignaal.

STIHL raadt aan om een van de veiligheidsstanden "Laag", "Middel" of "Hoog" in te stellen. Zo kunnen onbevoegden de robotmaaier gegarandeerd niet met andere dockingstations in gebruik nemen of de instelling of de programmering wijzigen.

"Hoofdmenu" > "Instellingen" > "Beveiliging" > "Geen/Laag/Middel/Hoog".

Veiligheidsstand     Commentaar
Geen De robotmaaier is niet beveiligd.
Laag De diefstalbeveiliging is actief; voor het koppelen van robotmaaier en dockingstation en voor het resetten van het apparaat op de fabrieksinstellingen moet eerst een pincode worden ingevoerd.
Middel Net als "Laag", maar bovendien is de tijdblokkering actief.
Hoog Net als "Middel", maar bovendien kunnen instellingen pas na het invoeren van de pincode worden gewijzigd.

C-modellen hebben ook een GPS-beveiliging. Als de GPS-beveiliging geactiveerd is, wordt de eigenaar van de iMOW® robotmaaier via sms en pushbericht geïnformeerd als de iMOW® uit het beginbereik wordt genomen.