Hoe stel ik STIHL connected in?

19/01/2022

Stap 1: registreren
Om de functie van STIHL connected te kunnen gebruiken, dient u zich eerst eenmalig bij STIHL connected te registreren.

Stap 2: app installeren
Download daarna de STIHL connected-app voor iOS of voor Android en installeer de app. Meld u vervolgens met uw gebruikersinformatie in de app aan, die in de vorige stap aan u is toegewezen.

Stap 3: Apparaten aanmaken in de app
De handigste manier om alle apparaten aan te maken is in de app* Scan eenvoudig de streepjescode op het apparaat of voer het serienummer handmatig in. Zo kunt u ook producten van andere fabrikanten aanmaken.
*Instellen kan natuurlijk ook via het STIHL connected Portal.

Stap 4: STIHL smart connector voorbereiden
Smart connector:
Haal de STIHL smart connector uit de verpakking en open het batterijvakje voorzichtig met de meegeleverde sleutel. Verwijder het veiligheidselement onder de knoopcel. Nu ziet u de datamatrix-code, waarmee u de STIHL smart connector in de volgende stap met het gewenste product in de app kunt verbinden.

Smart connector 2 A:
Met slechts een paar handelingen kunt u de STIHL smart connector 2 A snel en eenvoudig in gebruik nemen. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste stappen:
Activeer eerst de knoopcel. Breng de STIHL smart connector 2 A en laat het apparaat draaien.

Stap 5: STIHL smart connector koppelen
Smart connector:
U kunt nu een apparaat dat in de app is aangelegd, met uw smart connector verbinden. Dat werkt als volgt: u start het proces via de bijbehorende knop in de app en scant vervolgens de in stap 4 zichtbaar gemaakte datamatrix-code. Plaats de knoopcel weer in de STIHL smart connector en sluit het batterijvakje.

Smart connector 2 A:
Druk op de toets. Na het pairen kunt u het apparaat gebruiken.

Stap 6: STIHL smart connector aan het apparaat bevestigen
Bevestig de STIHL smart connector nu aan het apparaat, waarmee u het in de vorige stap heeft gekoppeld. In de STIHL connected-app vindt u voor elk volledig ondersteund apparaat een handleiding waarin wordt beschreven waar en hoe u de STIHL smart connector het best kunt bevestigen. Maak daarvoor gebruik van de meegeleverde schroeven of van het lijmvlak aan de achterkant van de STIHL smart connector. In principe geldt: de STIHL smart connector mag zich maximaal 10 cm bij de motor van uw apparaat vandaan bevinden.

Stap 7: aan de slag
U kunt nu uw apparaten in STIHL connected beheren. De STIHL smart connector verzamelt gegevens van het apparaat en synchroniseert ze met uw smartphone. De gegevens op uw smartphone komen dan samen met uw locatie* in de STIHL cloud aan.
*Locatie-overdracht actief, voor zover de GPS op uw mobiele eindapparaat geactiveerd is.