Hoe neem ik de iMOW® weer in gebruik?

5/04/2024
Zodra het warmer wordt en de bodemtemperatuur rond de 10° Celsius ligt, is het de juiste tijd om het gazon minstens één keer per week te maaien. Normaal gesproken is de beste tijd om het gazon voor de eerste keer te maaien half maart tot half april.
Als het gras eerder groeit door een warme winter, moet je het gazon ook eerder maaien. Als je je gazon na de winter hebt bemest, wacht dan ten minste één tot twee weken na de bemesting voordat je de iMOW® robotmaaier gebruikt.
In geval van een langere onderbreking (bijvoorbeeld de winterpauze) moeten enkele voorzorgsmaatregelen worden getroffen voordat je iMOW®-robotmaaier weer op het maaivlak aan de slag kan.
Hieronder vind je instructies over hoe je het maaigebied en je iMOW® het beste kunt voorbereiden op herinbedrijfname.

1. Het maaigebied voorbereiden

Verwijder vreemde voorwerpen en maai een zeer hoog gazon met een gewone grasmaaier kort.

2. Dockingstation aansluiten

Ontgrendel het dockingstation en sluit de voeding aan op het elektriciteitsnet.

Controleer alle aansluitingen en kabels van het dockingstation. Controleer zo nodig ook de zoekdraad onder het dockingstation.

3. Installatie controleren

De robotmaaier kan pas in gebruik worden genomen als deze het door het dockingstation uitgezonden draadsignaal goed ontvangt. Koppel hiervoor, indien nodig, het dockingstation en de iMOW® robotmaaier opnieuw volgens de instructies in de gebruiksaanwijzing. Dit proces kan worden herhaald na de winteropslag en na een verandering in de tuin.

4. Laad de accu op en activeer je iMOW®

Plaats je iMOW® in het dockingstation. Indien nodig kan je je robotmaaier activeren met één druk op de knop. Het laadproces start automatisch en de robotmaaier is weer klaar voor gebruik.
Als de iMOW® niet kan worden ingeschakeld of als er niets op het display verschijnt, neem dan contact op met je STIHL dealer.
Controleer dan de instellingen op je machine voor het komende seizoen. Houd er rekening mee dat de respectieve instellingen verschillen afhankelijk van het iMOW® model.

Instellingen iMOW®

Instellingen iMOW® RMI