Er det trygt for husdyr å oppholde seg på klippeområdet under klipping?

Sist endret:
14.04.2021

STIHL er opptatt av bærekraft og vern om miljøet. Som produsent av motorutstyr legger vi samtidig stor vekt på å kunne tilby forbrukerne egnet utstyr for alle typer hage- og landskapsarbeider.

Via forhandlernettverket vårt gir vi kundene anledning til å få en kompetent rådgivning og innføring i riktig maskinbruk før kjøp av et produkt. Forskriftsmessig bruk av produktene våre angis dessuten uttrykkelig i bruksanvisningen. For iMOW® innebærer det blant annet å passe på at det ikke oppholder seg dyr på området som skal klippes. Brukeren kan for eksempel installere et kamera for å fange opp pinnsvin og andre små dyr i arbeidsområdet.

Ettersom dette i seg selv ikke vil eliminere risikoen for at pinnsvin og andre små dyr kan komme til skade, bør det iverksettes ytterligere forebyggende tiltak.
Pinnsvin og ulike andre små dyr er aktive i skumringen og på nattetid.  Faren for å skade pinnsvin er dermed betydelig lavere hvis du bruker robotklipperen utelukkende på dagtid. Pass på å programmere aktivtidene for iMOW® robotklipperen slik at det ikke klippes etter at det har begynt å bli skymt. På den måten kan du bidra aktivt til å beskytte dyrene i nærmiljøet.

Pinnsvin er aktive i skumringen og på nattetid. Hvis du programmerer robotklipperen slik at den i hovedsak klipper etter mørkets frembrudd, er det stor fare for utrivelige møter mellom robotklipper og pinnsvin. På dagtid er pinnsvinene derimot et sjeldent syn i hagen.

Den beste løsningen for å beskytte pinnsvin mot robotklipperen, er derfor å programmere robotklipperen slik at den klipper om dagen. Hvis robotklipperen for eksempel går i gang med arbeidet klokka 10 på formiddagen, ligger pinnsvinene som regel trygt og sover i hiene sine. Det nøyaktige klokkeslettet avhenger selvsagt av årstiden.

Når det begynner å bli skymt om kvelden, bør robotklipperen kjøre tilbake til ladestasjonen, slik at den ikke utilsiktet skader pinnsvinene som nå kommer frem

Pinnsvin er aktive i skumringen og på nattetid. Hvis du programmerer robotklipperen slik at den i hovedsak klipper etter mørkets frembrudd, er det stor fare for utrivelige møter mellom robotklipper og pinnsvin. På dagtid er pinnsvinene derimot et sjeldent syn i hagen.

Den beste løsningen for å beskytte pinnsvin mot robotklipperen, er derfor å programmere robotklipperen slik at den klipper om dagen. Hvis robotklipperen for eksempel går i gang med arbeidet klokka 10 på formiddagen, ligger pinnsvinene som regel trygt og sover i hiene sine. Det nøyaktige klokkeslettet avhenger selvsagt av årstiden.

Når det begynner å bli skymt om kvelden, bør robotklipperen kjøre tilbake til ladestasjonen, slik at den ikke utilsiktet skader pinnsvinene som nå kommer frem