iMOW® vinterpause og opbevaring

Ændret den:
07-04-2021

Den første frost er kommet. Det er på høje tid at forberede din robotplæneklipper til vinterpausen! Sådan gør du nemt maskinen klar til vinteren.

Når den kolde årstid sætter ind, går din robotplæneklipper i driftspause. Græsset skal ikke længere slås, og din lille havehjælper kan få en velfortjent vintersøvn.

For at beskytte robotplæneklipperen mod vejrliget anbefales det, at den ikke står udenfor i vintermånederne. Lave temperaturer, sne og regn kan beskadige det følsomme elektriske system i din iMOW®. Ladestationen skal ligeledes beskyttes mod fugt.

I de sene efterårsmåneder ophører plænens græsvækst næsten helt, og græsset vokser meget langsomt. I denne periode giver det ikke megen mening at slå græsset, og både plænen og din robotplæneklipper kan blive beskadiget ved græsslåningen.

Fra hvornår skal man altså sende sin robotplæneklipper på vinterpause? Slå plænen en sidste gang senest ved de første minusgrader, og deaktiver derefter maskinen. Som rettesnor er slutningen af oktober eller begyndelsen af november et godt tidspunkt at gøre din robotplæneklipper vinterklar.



Det kræver kun få trin at gøre din robotplæneklipper fra STIHL klar til vinteren:

Trin 1: Oplad batteriet.

Oplad batteriet i iMOW® helt efter den sidste græsslåning. På den måde undgår du en dybdeafladning af robotplæneklipperen under vintersøvnen og forlænger batteriets levetid.

Trin 2: Foretag indstillinger

Slå den automatiske græsslåningsplan fra. Kontrollér, at det højeste sikkerhedstrin er indstillet, og aktivér energimodus "ECO".
Aktivér maskinspærren ved at holde STOP-tasten på din robotplæneklipper trykket ned. Maskinspærren kan også aktiveres via robotplæneklipperens menu. Vælg hertil "Spær iMOW®" i menupunktet Kommandoer, og bekræft dit valg med OK-tasten. På den måde sikrer du, at maskinen ikke af sig selv starter utilsigtet.



Trin 3: Kontrollér robotplæneklipperen for slid

Opbevar altid din robotplæneklipper i driftssikker tilstand.

Kontrollér, om der er tegn på slid på robotplæneklipperen, og om den er beskadiget. Hvis du konstaterer, at der er slidte eller defekte dele, skal disse udskiftes. Vi anbefaler, at du lader denne kontrol foretage af en af vores kvalificerede STIHL-forhandlere. På den måde beskytter du maskinen mod for tidlige funktionsfejl og gør den klar til forårets arbejde.

Kontrollér kniven. Er den stadig skarp nok, eller skal den allerede udskiftes? Vi anbefaler, at kniven udskiftes senest efter 200 driftstimer.



Trin 4: Rengør robotplæneklipperen

Også en robotplæneklipper har brug for pleje! Det anbefales derfor, at du bruger nogen tid på din iMOW® og rengør den før den længere vinterpause. Rengør kabinettet og den afmonterede klippeanordning med en fugtig klud. I betjeningsvejledningen eller vores vejledning kan du se, hvordan du fjerner hårdnakket snavs og gør din iMOW® robotplæneklipper grundigt ren.



Trin 5: Vinterpause for ladestationen

Dockingstationen til din iMOW® kan blive stående på græsplænen vinteren over. Men den skal tildækkes for at beskytte det elektriske system. Afbryd hertil strømforsyningen fra elnettet, og opbevar den f.eks. i en kabelboks. Placer en egnet beholder over stationen, og fastgør beholderen, så den bliver siddende på dockingstationen vinteren over.
Du kan også vælge at afmontere ladestationen i vintermånederne. Her kan du læse, hvordan dockingstationen nemt kan afmonteres.

Professionelt tip fra STIHL: Brug ikke aggressive rengøringsmidler, der kan beskadige robotplæneklipperen. Rengør ikke din iMOW® under rindende vand eller med en højtryksrenser.



Trin 6: Opbevar robotplæneklipperen om vinteren

Opbevar din iMOW® i et tørt og aflukket rum, f.eks. din garage eller kælder. Temperaturen i lagerrummet må ikke komme ned under 5 grader. Læg ikke genstande på robotplæneklipperen, og opbevar den i normal stilling.
Forberedt på denne måde klarer din robotplæneklipper vinteren i ren og tør tilstand. Til foråret er den igen klar til den nye havesæson.

GENERELLE OPLYSNINGER

HAR DU SPØRGSMÅL?